Februar 22, 2019
Super User

Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

19. Februara 2019. godine, u sali muzeja I zasjedanja Avnoja u Bihaću, upriličena je tribina pod nazivom „Medijska kultura i važnost javnog predstavljanja islamske zajednice“.

U prostorijama muftijstva Bihaćkog održan je sastanak predstavnika, koordinatora mreže mladih Muftijstva Bihaćkog. Sastanku je prisustvovalo jedanaest predstavnika medžlisa koji pripadaju ovom muftijstvu.

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizuje Šesto međunarodno nagradno takmičenje za učenike srednjih škola pod nazivom: „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“ Takmičenje je dobrovoljno i u njemu mogu učestvovati učenici srednjih škola koji se prijave za takmičenje iz država koje u školama imaju Islamsku vjeronauku. Učešće na takmičenju učenici prijavljuju profesoru vjeronauke u svojim školama. 

Takmičenje će se realizovati na osnovu djela „Muhammed, a.s., u očima naše uleme – Knjiga 2“ u izdanju Izdavačkog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini - El-Kalem.

Za najuspješnije takmičare predviđene su sljedeće nagrade:

- Deset stipendija po 1000 KM;

- Ekskurzija u Istanbul za 40 najuspješnijih učenika koja će se realizovati u periodu od 30. 6. do 7. 7. 2019. godine, koja se tradicionalno realizuje u saradnji s Diyanetom R. Turske.

Više informacija o propozicijama takmičenja kao i načinu prijave možete pronaći KLIKOM OVJDE.

U cilju unapređenja i poboljšanja kvaliteta svih medija koji djeluju u okrilju Islamske zajednice u BiH, predstavnici Media centra Rijaseta IZ u BiH će u ovom narednom periodu obići cijelu BiH i održati niz sastanaka i razgovora na kojim bi se iznosile dosadašnje ocjene rada medija Islamske zajednice, te prijedlozi na unapređenje kvalitete medija Islamske zajednice.

Stranica 1 od 122
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H