Decembar 14, 2018
Super User

Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

Realizirati sat na način da zainteresiraš studente za rad ne bi trebala biti nikakva novost. Ipak, frontalni oblik rada i dalje je ustaljen i najčešći način prenošenja znanja. Profesori ili asistenti održe predavanje, a potom se ostavi prostora za pitanje studenata.

U srijedu, 05. decembra 2018. godine, u Sarajevu je učenje Kur'ana napamet pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uspješno okončao učenik Cazinske medrese Ajdin Okić iz Kozarca i time stekao časnu titulu hafizul-Kur'an. 

U subotu, 01.12.2018. je u džematu Ripač proučen mevlud povodom obilježavanja mjeseca rođenja Muhammeda, a.s., a koji se održava u svim džematima Medžlisa IZ Bihać.

Sarajevo, 29. novembar 2018. (MINA) – Na današnjoj sjednici Vijeća muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održanoj u Sarajevu raspravljalo se o zlonamjernoj kampanji koju vode zastupnici ekstremističke političke opcije  u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini a čija je meta Islamska zajednica i islamski identitet Bošnjaka.

Stranica 1 od 118
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H