Septembar 25, 2020

Otvorena divanhana u džematu Spahići

Povodom otvorenja nove divanhane u džematu Spahići, upriličena je svečana večera i druženje kojem su prisustvovali pored domaćina i džematlije džemata Jezero i Srbljani sa svojim imamima Harzudin-ef. Škiljanom i Eldin-ef. Bajrićem, a ovaj događaj je svojim prisustvom i obraćanjem upotpunio glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić.

Već neko vrijeme se javljala potreba za jednom ovakvom prostorijom gdje će se džematlije družiti, učiti o svojoj vjeri i međusobno zbližavati. Tim povodom je imam džemata Amir-ef. Hodžić zajedno sa džematskim odborom pokrenuo inicijativu za izgradnju divanhane u sklopu imamske kuće džemata Spahići. Vrlo brzo je veliki broj džematlija prepoznao značaj ovakve prostorije za njihov džemat. Vrlo brzo su prikupili sredstva i izgradili divanhanu.

Taj povod je iskoristio i glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić koji je prisustvovao ovom druženju i obratio se prigodnim vazom. On je istakao kako svaki projekat koji će imati za cilj da okuplja i zbližava ljude u onome što je hajr i dobro treba da nam bude prioritet, te da postojeću infrastrukturu Islamske zajednice koristimo u skladu sa namjenama u punom kapacitetu. Glavni imam je čestitao imamu, džematskom odboru i džematlijama džemata Spahići na odličnom projektu i zaželio im mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Nakon obraćanja glavnog imama uslijedilo je druženje i ugodan razgovor.

Imam džemata Amir-ef. Hodžić i džematski odbor su iskoristili priliku i zahvalili se svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovom projektu.

Last modified on srijeda, 29 Januar 2020 00:51
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H