Juli 11, 2020

U džematu Mali Lug upriličena večera za džematlije koji brinu o čistoći džamije

Džemat Mali Lug se odlikuje po mnogim hvale vrijednim projektima. Ono što je evidentno u komunikaciji džematlija jeste njihova povezanost i briga jedni o drugima, kao što je i osjećaj zahvalnosti jedni prema drugima.

Povodeći se za ovim prepoznatljivim manirima, u dzematu Mali Lug upriličena je večera za porodice koje brinu o čistoći džamije, mekteba i abdesthane.

"Već dugi niz godina, 12 porodica brine o čistoći naše džamije i popratnih objekata. Čišćenje je koncipirano na način da svaka porodica tokom godine zaduži jedan mjesec u kojem zajedno sa svojom dječicom čiste džamiju mekteb i abesthanu te ih na taj način praktično uče i odgajaju u korisne članove društva. Ova aktivnost našeg džemata je nešto na što smo izrazito ponosni. Imati ovako osjećajne džematlije je neprocjenjivo i hvale dostojno. Njima u čast smo priredili večeru da im se na ovaj način skromno zahvalimo za veliki angažman koji pružaju našem džematu i da proučimo dovu moleći Allaha da im da svako dobro i pomogne i učvrsti na pravome putu." - istakao je imam džemata Aldin-ef. Adilović

Čestitamo ovim vrijednim džematlijama na istrajnosti u dobru, te njihovom imamu i džematskom odboru koji su ovim znakom pažnje ukazali da poštuju svačiji trud uložen radi opšteg dobra.

Last modified on utorak, 05 Novembar 2019 09:54
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H