April 05, 2020

Druženje za žene na temu: Iskustva, izazovi i poruke hadža - iz ženske perspektive

U organizaciji Asocijacije žena Medžlisa IZ Bihać "Iskre" i ove godine će u Bihaću biti upriličeno druženje za žene na temu: Iskustva, izazovi i poruke hadža - iz ženske perspektive

O hadžu kao jedinstvenoj islamskoj dužnosti koja se obavlja jedanput u životu važno je govoriti iz različitih uglova i iskustava koji ovo najvažnije životno putovanje zahvataju. Zbog našeg nastojanja da razumijemo suštinu hadža i pojedinih njegovih obreda te da motiviramo veći broj žena na što skoriji odlazak, organiziramo druženje sa ovogodišnjim hadži-hanumama koje su inspirisane još svježim sjećanjima.

Svaka godina zasigurno za sobom nosi posebna iskustva a zašto je ovogodišnji hadž bio poseban saznaćete u četvrtak, 12.09., u 18 sati. Program vodi i moderira novinarka RTVUSK Dijana Begović a učesnice su dr. Hatidže Burnić, mr. Zineta Horozović, Ismeta Seferagić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu džamije Fethija, kao i druge hadži-hanume koje žele podijeliti svoju inspiraciju.

Za sve zainteresirane žene u četvrtak, 12.9.2019. u 18 sati svi putevi vode u amfiteatar Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Dobro nam došle!

Hadzdz

Rate this item
(0 votes)
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H