Septembar 24, 2020

Program "U susret Ramazanu" održan u džematu Mali Lug

U petak, 26. aprila 2019. godine u džematu Mali Lug – Medžlis Islamske zajednice Bihać upriličeno je predavanje i druženje pod nazivom „U susret Ramazanu“. Gost predavač je bio mr. Sulejman-ef. Čeliković, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj.

U uvodnom obraćanju imam ovog vrijednog džemata Aldin-ef. Adilović je skrenuo pažnju na značaj mjeseca Ramazana i važnost pripreme za jedan takav događaj.

Impresivno izlaganje kako i na koji način najbolje i najkvalitetnije pristupiti bereketu, milosti i vrijednostima koje sa sobom nosi mjesec Ramazan, imao je mr. Sulejman-ef. Čeliković. On je naglasio važnost odgovornog odnosa naspram sebe i na činjenicu koliko je velika Allahova milost prema ljudima, te način na koji se ta milost u Ramazanu posebno manifestuje.

Mr. Čeliković je slikovito predstavio dolazak mjeseca Ramazana kao posebnog gosta, koji ulazi u naše domove, ali i u naša srca. Zato ga moramo dočekati onako kako dočekujemo posebno važne goste, te da lijepo i kako dolikuje pospremimo naše kuće i naša srca i da ga dostojanstveno dočekamo.

Nakon obraćanja gosta predavača uslijedilo je druženje uz ugodan muhabet i poslastice koje su pripremili džematlije ovog džemata.

Photo bay A.T.O. Photography

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H