Avgust 12, 2020

Bihać: Održana tribina o značaju medija i promovisanju vrijednosti

19. Februara 2019. godine, u sali muzeja I zasjedanja Avnoja u Bihaću, upriličena je tribina pod nazivom „Medijska kultura i važnost javnog predstavljanja islamske zajednice“.

Organizatori ove tribine bili su Muftijstvo Bihaćko u saradnji sa Media Centrom IZ-e u BiH.

Pored Bihaćkog muftije Hasan-ef. Makića, dekana Islamskog pedagoškog fakulteta dr. Hajrudina Hodžića, tribini je prisustvovao veliki broj imama i brojnih građana Grada Bihaća.

Na samom početku skupu se obratio muftija Bihaćki Hasan ef. Makić, koji je izrazio dobrodošlicu gostima iz Media centra kao i ostalim prisutnima, te ukazao na vrijednost i značaj medija Islamske zajednice po Bosnu i Hrecegovinu i sve narode u njoj.

Izlagači i gosti su bili direktor Media centra g. Amir Sakić, te glavni urednik RTV IZ BIR g. Ismet Bećar.

Prvo izlaganje je bilo od strane urednika radija BIR Ismeta Bećara, koji je prisutne podsjetio na važnost Medija u svijetu, te odnos i status muslimana kao ummeta, kako danas tako i nekada kroz historiju, kao i poziciju i misiju radija BIR i ostalih medija IZ-e.

Direktor Media Centra IZ-e, Amir Sakić, u svom obraćanju se fokusirao na sam pojam Media centra Islamske zajednice i vizije i planiranja za budućnost. On je istakao važnost povezivanja svih dijelova Bosne i Hercegovine, a posebno u ovom medijskom dijelu koji je u nadležnosti Islamske zajednice.

Moderator ove tribine bio je Amir ef. Čavak, dopisnik Radija BIR za Krajinu i muftijstvo Bihaćko.

Autor: A.Č.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on četvrtak, 21 Februar 2019 21:06
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H