Print this page

Mevlud u džematu Ribić - ispraćaj dosadašnjeg i predstavljanje novog imama

I ove godine u Medžlisu Islamske zajednice Bihać mevlud je upriličen u sve i jednom džematu osim u jednom, koji je s posebnom namjerom ostavljen izvan Rebi'u-l-evvela i u predzadnjem danu 2018. godine. Radi se o mevludu u džematu Ribić.

Pored činjenice da se u veoma kratkom vremenskom periodu napravila jedna od najljepših džamija na prostoru ovog dijela Bosne i Hercegovine, te je ista i otvorena na ljeto ove godine uz prisustvo Reisu-l-uleme IZ u BiH Husein-ef. Kavazovića, dosadašnji imam Mujo-ef. Spahić je priveo kraju svoj radni vijek i oldazi u zasluženu penziju ostavljajući iza sebe stabilan džemat, novu džamiju i odlične uvjete za rad. Nakon sprovedene konkursne procedure povjerenje da vodi džemat u narednom periodu je dobio Semir-ef. Fileković, vrijedni mladi imam, koji se u dosadašnjem radu u džematu Jezero iskazao kao iznimno vrijedan, kreativan i radin imam, što ga je svakako preporučilo da dobije povjerenje i za džemat Ribić.

Pored mevluda kojeg će izvesti hor imama Medžlisa IZ Bihać, prisustvo je potvrdio i bihaćki muftija Hasan-ef. Makić, koji će održati i prigodnu besjedu. Dosadašnjem imamu Muji-ef. Spahiću će biti dodijeljena zahvalnica i pokloni, a novom imamu dekret Reisu-l-uleme za obnašanje dužnosti imama u džematu Ribić.

Mevlud će biti upriličen u nedjelju, 30.12.2018. iza akšam namaza u Nafaka džamiji u džematu Ribić.

Dobro došli!
Mevlud Ribić 2018

Rate this item
(0 votes)

Related items