Novembar 28, 2021

Studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću domaćini djeci migranata

Realizirati sat na način da zainteresiraš studente za rad ne bi trebala biti nikakva novost. Ipak, frontalni oblik rada i dalje je ustaljen i najčešći način prenošenja znanja. Profesori ili asistenti održe predavanje, a potom se ostavi prostora za pitanje studenata.

Drugačiji način rada primijetili smo slučajno, i to prilikom izložbe radova studenata prve godine Odsjeka za socijanu pedagogiju Islamskog pedagoškog fakulteta..

Na satu asistentice Nine Halilbašić, umjesto seminarskog rada studenti su dobili zadatak da urade levhu. Neki su se izrazili kroz literarni rad, a drugi su se iskušali kroz kaligrafiju. Radove su izložili na centralnoj manifestaciji posvećenoj mjesecu mevluda "Muhammed, a.s. - U njemu je divan uzor".

Izložba je bila i prodajnog karaktera. Socijalna pedagogija i duhovna skrb kroz svoje opredjeljenje je podrška ranjivoj kategoriji stanovništva. Ovu ideju su pretočili u zanimljivu aktivnost, ali i human gest: 18.decembra, na Dan migranata, odlučili su pozvati djecu migrante i ugostiti ih.

Postoje različite priče i činjenice sa kojima se susreću građani u čijim gradovima su smješteni migranti. Ipak ona najosjetljivija kategorija među njima ne bi trebala biti zapostavljena zbog pojedinaca, kaže vršilac dužnosti dekana IPF-a, Hajrudin Hodžić.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedjelja, 09 Decembar 2018 14:58
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H