Novembar 21, 2019

U džematu Ripač održan mevlud sa raznovrsnim programom

U subotu, 01.12.2018. je u džematu Ripač proučen mevlud povodom obilježavanja mjeseca rođenja Muhammeda, a.s., a koji se održava u svim džematima Medžlisa IZ Bihać.

U izuzetno prijatnoj atmosferi i iznimno dobroj posjeti upriličen je ovaj svečani i hvale vrijedan događaj. Na samom početku prisutne je poselamio i dobrodošlicu iskazao imam džemata Mehmed ef. Beganović. Nije skrivao svoje zadovoljstvo činjenicom da se mevlud uvijek posebno doživljava u Ripču, da se za njega izdvoji vrijeme i posebne emocije, koje se vide na licu svakih pristutnih.

Program su izveli polaznici mekteba koji su svojim prigodnim recitalima i učenjem izmamili mnoge osmjehe i zamišljene poglede odraslih usljed brojnih životna poruka koje su ti mladi ljudi odaslali. Posebnu atmosferu na ovom mevludu je dodatno učinio posebnom svojim izvedbama i prof. Sinanudin Bajrić, jedan od naših najboljih interpretatora ilahija i kasida.

Nakon programa prisutnima se obratio vaiz Medžlisa IZ Bihać Sead ef. Duraković koji je čestitao imamu i džematu na veoma dobroj organizaciji ovog mevluda, te istakao značaj javnog iskazivanja ljubavi prema Muhammedu, a.s., „koji je pronio pozitivne vrijednosti i afirmirao ih u svojoj zajednici, ali i ostatak ummeta do Sudnjeg dana obavezao da ih se drže. Slijeđenje vrijednosti koje nam je u amanet ostavio Božiji Poslanik, a.s., uzrokuje sreću na ovom i budućem svijetu.“ – istakao je efendija Duraković.

N. Horozović

Last modified on nedjelja, 09 Decembar 2018 14:58
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H