Avgust 12, 2020

Muftija Bihaćki darovao prvo dijete rođeno u novoj hidžretskoj godini

Kako je to već postalo tradicija, Muftija bihaćki Hasan-ef. Makić na početku svake nove hidžretske godine posjeti porodicu prvog novorođenčeta u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću u novoj godini. Tako je bilo i početkom ove 1440. godine.

Naime, muftija Makić je uz pratnju prof. Šuhre Terzić, koordinatorice za brak i porodicu pri Muftijstvu Bihaćkom, posjetio porodicu Durić iz cazinskog džemata Ostrožac i Selmi Durić, majci jedne prelijepe djevojčice, uručio prigodan poklon, s obzirom da je ta djevojčica prvo novorođenče u novoj 1440. hidžretskoj godini i treće dijete u ovoj porodici.

Ovo je samo jedna mala gesta i znak pažnje prema majci, djetetu i porodici. Nadam se da će ovakvi primjeri porodica u kojima se rađa troje i više djece postati svakodnevnica i da će ovaj negativni trend slabog nataliteta biti dio prošlosti. Ovom prilikom čestitam svim majkama, očevima i širiim porodicama koji su protekloj hidžretskoj godini počašćeni dolaskom novih članova porodice i molim Allaha Milostivog da ih pomogne u njihovom podizanju i odgoju.“ – istakao je muftija Makić.

 

N. Horozović

Rate this item
(0 votes)
Last modified on petak, 21 Septembar 2018 09:13
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H