Novembar 21, 2019

Završena 1. džematska liga Medžlisa IZ Bihać

Mreža mladih Medžlisa IZ e  Bihać uspješno realizirala 1. Džematsku ligu u fudbalu. Učešće je uzelo 16 ekipa sa područja Medžlisa IZ Bihać.

Nakon tri mjeseca intenzivnog doigravanja poznat je prvak ovogodišnje džematske lige, a to je ekipa džemata Spahići. Drugo mjesto ekipa iz džemata Sokolac dok je treća ekipa bila ekipa džemata Orašac. Iako su sve ekipe zaslužile posebnu čestitku za fer i korektnu igru, ekipa koja je ponijela titulu fair play je ekipa džemata Harmani i na tome im posebno čestitamo.

Aldin-ef. Adilović, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Bihać ističe svoje veliko zadovoljstvo realizacijom ovog projekta naglašavajući da je učestvovalo šesnaest ekipa i da nije zabilježen niti jedan značajniji incident. „Kada smo prošle godine za novu hidžretsku godinu organizovali džematski turnir ni slutili nismo da ćemo za manje od godinu dana imati toliko zajedničnih druženja, gdje smo sa stotinjak mladih ljudi sedmično provodili nekoliko sati u veoma lijepom i ugodnom druženju.“

Efendija Adilović naglašava da je cilj da se mladi koji su učestvovali u ovoj ligi nastave družiti raznim povodima. „U toku Ramazana smo organizirali nekoliko iftara sa učesnicima lige i brojna prijateljstva su već sklopljena“ – ističe efendija Adilović.

Glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić je čestitao Mreži mladih na ovom važnom projektu i potvrdio da će ovakvi projekti koji se pogotovo realizuju sa mladim ljudima imati njegovu podršku, ali svakako i podršku Medžlisa IZ Bihać.

Ovom prilikom čestitamo svim džematima koji su uzeli učešće u ovim omladinskim susretima, pobjednicima posebno, te se nadamo i iščekujemo nove projekte za mlade.

N. Horozović

Rate this item
(0 votes)
Last modified on petak, 06 Juli 2018 20:35
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H