Avgust 12, 2020

Džematska liga u malom nogometu Mreže mladih MIZ Bihać

U organizaciji Mreže mladih Medžlisa IZ Bihać u Bihaću je u nedjeju, 15.04.2018. je počela džematska liga u malom nogometu u kojoj je uzelo učešće 16 ekipa iz isto toliko džemata Medžlisa IZ Bihać.

Pravo učešća imaju mladići do 30 godina i maksimalno jedan profesionalni igrač koji je prijavljen u nekom nogometnom klubu.

„Nakon turnira kojeg smo upriličili povodom nove 1439. hidžretske godine, došli smo na ideju da organziramo džematsku ligu gdje bi učešće uzelo što veći broj mladih. Nakon nekog vremena stekli su se uvjeti da organiziramo ovakvu jednu pozitivnu priču. Do sada smo odigrali dva termina, a planirano je odigravanje osam termina. Sretni smo što smo omogućili mladim ljudima da se druže, zabavljaju i u zdravom ambijentu provode svoje slobodno vrijeme.“ – ističe Aldin-ef. Adilović, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Bihać.

Glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić je izrazio svoje zadovoljstvo ovom aktivnošću Mreže mladih ističući kako je Medžlis IZ Bihać do sada uvijek podržavao aktivnosti koje imaju u fokusu madog čovjeka i da će u budućnosti to činiti još jače i snažnije, čestitajući svima koji su uzeli svoje učešće i organizatorima ispred Mreže mladih.  

Na Facebook stranici Mreže mladih se redovno postavlja raspored odigravanja utakmica, kao i aktuelna tabela.

Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H