Juli 11, 2020

Saradnja humanitarnog fonda Medžlisa IZ Bihać i džemata Luzern

Humanitarni fond džemata Luzern zajedno sa humanitarnim fondom Medžlisa IZ Bihać realizovalo je niz aktivnosti na području našeg medžlisa u proteklom periodu.

Tu se prije svega misli na pomoć za liječenje našoj sugrađanki Derviši Fazlić, pomoć socijalno ugroženim građanima u plaćanju računa za električnu energiju, pomoć u kupovini prehrambenih artikala i sl.

„Neizmjerno smo zahvalni našim prijateljima iz džemata Luzern koji misle na slabe i nemoćne. Nama je čast što su preko nas proslijedili svoju sadaku. Mi ćemo se truditi da im uvijek pošaljemo povratnu informaciju, te se i dalje truditi da onim najslabijim među nama obezbijedimo osnovne životne potrebe.“- istakao je, između ostalog, Izet-ef. Rekanović, koordinator socijalnog sektora Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

Član džemata Luzern i svojevrsna „spona“ socijalnog fonda Medžlisa IZ Bihać i džemata Luzern Bahrudin Malkoč ističe svoje zadovoljstvo saradnjom sa socijalnim fondom Medžlisa IZ Bihać. On je naglasio spremnost naših ljudi da pomognu onima koji nemaju i da je neophodno uspostaviti saradnju organizacija koje rade na ovom polju. „Imamo povjerenje u socijalni fond Medžlisa IZ Bihać. Želimo našu saradnju produbiti, osnažiti i nastaviti zajedno raditi da pomognemo našim ljudima dok se ne podignu i postanu nezavisni naše pomoći.“ – istakao je g. Malkoč.

U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija koje prikazuju neke humanitarne aktivnosti realizirane usljed pomenute saradnje džemata Luzern i Medžlisa IZ Bihać.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorak, 17 April 2018 02:19
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H