Decembar 14, 2018

Počele pripreme za gradnju džamije u Dortmundu

Velikim trudom, radom i visokim stepenom odgovornsti članovi Islamske zajednice Bošnjaka u Dortmundu napravili su u subotu 07.10.2017. god. prvu radnu historijsku akciju čišćenja i uklanjanja komunalnog otpada na lokaciji terena kupljenog za izgradnju novog islamskog centra u Dortmundu.

U akciji su kao i obično uzeli učešće osim Firme „Dach und Fassadenmontage“ vlasnik Rožnjaković Ahmet (stavio na raspolaganje 5 radnika i dvije mašine) i Firme „SDH“ vlasnik Smail Salković, Hdž. Terzić Tarik, Hdž. Hodžić Muhamed, Hdž. Ibrahim Memišević (pripremio doručak učesnicima akcije), Mumić Osman (stavio na raspolaganje dvije motorne pile), Aletić Amir (radio s kosilicom), Valjevac Mehmed, Cokić Sead, Balić Ekrem, Suad Habibović, Valjevac Izudin, Hadrović Elvir, Kulanić Semir i Ahmet Ahmecković. Naravno kao i obično na samom početku akcije nas je posjetio i poselamio hdž. Omer ef. Sarajilić.

Ova radna akcija je pokazala trenutno ogledalo naše zajednice u kojoj se naziru planovi i iskreni entuzijazam za ispunjavanjem jedinstvenog cilja izgradnje novog modernog islamskog centra u kojem ćemo osigurati osnovne potrebe u vjerskim sferama života. Zemljište se prostire na ukupnoj površini od 3.245 m2, a nalazi se u Lindenhorsterstr., Dortmund-Eving.

I na kraju, zahvaljujemo Gospodaru Svjetova, koji nas počasti sa ovim lijepim projektom i molimo ga, da svakoga, ko je na bilo koji način pomogao i u buduće bude pomagao ovaj projekat obaspe svojom neizmjernom nagradom i milosti. A Vas poštovani čitatelji ovih redova pozivamo da se priključite ovom projektu: „Darežljivost je dati više nego što možeš, a ponos je uzeti manje nego što ti je potrebno“.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on ponedjeljak, 16 Oktobar 2017 13:51
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H