Januar 19, 2020
Super User

Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

Već petu godinu posljednjeg dana u kalendarskoj godini bihaćki džemat Brekovica organizira Večer Kur'ana. Ovaj događaj svake godine izaziva veliko interesovanje ljudi iz cijele Krajine, što svakako potvrđuje ispunjenost velike Brekovačke džamije do posljednjeg mjesta.

„Savjetovalište/Kancelarija za brak i porodicu“ naziv je projekta koji će prema Elaboratu Rijaseta IZ u BiH biti realizovan u saradnji sa muftijstvima i medžlisima na području Bosne i Hercegovine. S tim u vezi 24. decembra održan je i radni sastanak sa rukovodiocima službi za vjerske poslove i obrazovanje muftijstava, odgovornim za realizaciju projekta pri medžlisima i članovima stručnih timova za implementaciju Projekta na muftijstvima.

Kur'an Časni je Božija riječ koja je objavljena na arapskom jeziku. Muslimani, arapi i nearapi, su vijekovima njegovali arapski jezik znajući da se kroz brigu o arapskom jeziku čuva i Kur'an u njegovom izvornom obliku.

10. novembra 2019. u prelijepom ambijentu džamije u džematu Ripač održan je prigodan mevludski program povodom obilježavanja mjeseca mevluda - rođenja Muhammeda, a.s.

Stranica 1 od 138
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H