Septembar 25, 2020

Održan centralni mevlud za žene u Fethija džamiji u Bihaću

Mevlud za žene sa bogatim programom, koji je organiziran 22. novembra poslije jacije namaza, i ove godine je napunio staru gradsku džamiju Fethiju.

Prisutnima se ispred organizatora najprije obratila prof. Šuhra Terzić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog izrazivši dobrodošlicu dr Safiji Malkić. Specijalna gošća Mevluda za žene bila je dr Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu Rijaseta IZ-e, koja se prisutnim ženama obratila prigodnim predavanjem sa fokusom na važnost ženske uloge u porodici te podrške u islamskoj zajednici. U njenoj pratnji je bila i prof. Amela Brdar, stručna saradnica Ureda za društvenu brigu.

Ilahije su izvele Ženski hor medžlisa IZ-e Bihać i Ženski hor Islamskog pedagoškog fakulteta te prof. Amela Brdar koja je pored ilahije izvela i recital o Poslaniku, a.s. Recitale su izvele i Šejma Zulić, učenica medrese, i Nahla Cazinkić, učenica osnovne škole Harmani 2. Tradicionalni mevlud izvele su dugogodišnje polaznice i aktivistice uz podršku ženskog džemata. Koordinatorica džemata Fethija, Ismeta Seferagić, uz podršku djevojaka džemata Brekovica, organizirala je podjelu tradicionalne halve i sokova.

Mevlud za žene u organizaciji institucija IZ-e, Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog i Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ-e Bihać u saradnji sa Islamskim pedagoškim fakultetom, te nevladinim organizacijama ŽEO Iskre, CEI Nahla i UG Život, završen je u posebnoj atmosferi dovom koju je proučila prof. Šuhra Terzić. Na kraju programa prisutne žene su pozvane na preostale aktivnosti 13. po redu rebiulevvelske manifestacije Muhammed, a.s. - U njemu je divan uzor, koje traju do 29. novembra. Programom je moderirala mr Zineta Horozović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Bihać.

Izvor: Asocijacije Iskre MIZ Bihać

Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H