Print this page

Nihad-ef. Imširović - najbolji muallim u mektebskoj 2018/2019. godini

Medžlis IZ Bihać je prepoznatljiv u kvalitetnoj mektebskoj nastavi, što je rezultiralo brojnim nagradama na nivou muftijstva i Rijaseta IZ u BiH. Pored polaznika mektebske pouke i njegovih roditelja važan faktor u svemu tome je i muallim - učitelj, u našem slučaju imam koji kroz mektebsku nastavu radi sa djecom i uči ih osnovama vjere i drugim vrijednostima.

 Svake godine Medžlis Islamske zajednice Bihać na osnovu rezultata koristeći pravilnik o bodovanju muallima proglasi najboljeg muallima za proteklu mektebsku godinu, što podrazumijeva broj djece u mektebu, ostvarene rezultate na takmičenjima i hatme. Za proteklu 2018/2019. mektebsku godinu titulu najboljeg je ponio Nihad-ef. Imširović, imam u džematu Kamenica-Muslići koji nekoliko godina zaredom ostvaruje zapažene rezultate u mektebskoj nastavi što se može primijetiti na rang listama sa raznih takmičenja. Svečanu plaketu Medžlisa IZ Bihać NIhad-ef. Imširoviću uručio je glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić u sklopu centralnog mevludskog programa u džamiji Fethija u petak, 8.11.2019. godine. Na posljednjem mektebskom takmičenju najbolje rezultate su postigli upravo polaznici mekteba Kamenica-Muslići, a ove godine u tom džematu Nihad-ef. je na hatme izveo dvadeset i jednog polaznika (21) koji vrlo dobro uče u Kur'anu i posjeduju zavidno znanje u vjerskim disciplinama. Brojno stanje u mektebu je na visokom nivou, kao i redovnost polaznika.

Posebna priznanja za izvrsne rezultate u mektebskoj nastavi dodjeljena su imamu džemata Bakšaiš Adis-ef. Skaliću kao drugoplasiranom, te imamu džemata Brekovica Nazif-ef. Horozoviću kao trećeplasiranom, koji su u prošloj mektebskoj godini imali zavidne rezultate sa svojim polaznicima mekteba.

Glavni imam je čestitao svim dobitnicima, a posebno Nihad-ef. Imširoviću, te im poželio još mnogo uspjeha u njihovom muallimskom radu, a na radost i zadovoljstvo cijele zajednice.

Mevlud-Medzlis-2019.-7.jpg Mevlud-Medzlis-2019.-8.jpg Mevlud-Medzlis-2019.-9.jpg

Mevlud-Medzlis-2019.-99.jpg

Rate this item
(0 votes)
Last modified on subota, 09 Novembar 2019 22:19
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Related items