Juli 11, 2020

Održan sastanak Aktiva vjeroučitelja Medžlisa IZ Bihać

U prostorijima Medžlisa Islamske zajednice Bihać uz prisustvo glavnog imama Medžlisa IZ Bihać i rukovodioca službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog Mensur-ef. Ćehića, održan je sastanak Aktiva vjeroučitelja Medžlisa IZ Bihać.

Na samom početku predsjednica Aktiva vjeroučitelja prof. Šuhra Terzić se obratila predloživši dnevni red i zahvalivši se glavnom imamu i vjeroučiteljima na prisustvu.

Nakon usvojenog dnevnog reda, prisutnima se obratio Mensur-ef. Ćehić. On se zahvalio vjeroučiteljima na profesionalnom odnosu u realizaciji njihovih obaveza, a posebno se osvrnuo na brz i efikasan odziv vjeroučitelja na prikupljanju dokumentacije koja je tražena od strane Uprave za obrazovanje Rijaseta IZ u BiH. Pozdravio je inicijative koje dolaze od strane vjeroučitelja, te izrazio svoju spremnost da bude na raspolaganju svim vjeroučiteljima koji imaju bilo kakve ideje o poboljšanju pojedinih segmenata rada Medžlisa IZ Bihać i statusa vjeronauke u školama, a koji bi svojim angažmanom doprinijeli boljitku zajednice.

Razgovor je tekao u kontekstu analize novih Nastavnih planova i programa, o poteškoćama i izazovima s kojima se vjeroučitelji susreću, te efikasnog rješavanja pojedinih prepreka koje stoje na putu potpune realizacije zacrtanih ciljeva.

Vjeroučitelji su, također, prihvatili učešće u programu „Muhammed, a.s., - U njemu je divan uzor“ koji će biti kroz cijeli mjesec rebi'u-l-evvel biti realizovan u džamijama i javnim prostorima Medžlisa IZ Bihać, te kroz diskusiju i prijedloge usaglasili nekoliko segmenata u kojima mogu dati svoj doprinos.

Aktiv

Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H