Avgust 05, 2020

U subotu počinje mektebska nastava

Odlukom Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH mektebska nastava za mektebsku 2019/2020. godinu počinje u subotu, 7.9.2019. godine. U svim džematima Medžlisa IZ Bihać upis će početi u 10 sati.

Mektebska nastava je važan segment cjelokupnog odgoja i obrazovanja jednog djeteta. Pogotovo danas, mektebska nastava je šarolika, muallimi koriste savremene metode u prezentaciji vjerskih istina i moralnih vrijednosti, a vannastavne aktivnosti izvan mektebskih učionica koje podrazumijevaju izlete, turnire i razna druženja čini mektebsku nastavu posebno omiljenom kod polaznika mekteba.

Vjeronauka u školama i mekteb u džamijama i mektebskim prostorijama čini jednu cjelinu vjerske naobrazbe u smislu teorijskog i praktičnog znanja, te na takav način pomaže učenicima u školama i polaznicima mekteba da bolje razumiju životne tokove i prihvate životne izazove, što su potvrdila brojna istraživanja. Sa druge strane, u moru izazova s kojima se susreću mladi ljudi, mekteb sigurno pomaže roditeljima, odgajateljima i nastavnicima u školi da ponude polaznicima zdrave stilove života i da se uspješno nose sa svim izazovima koji ih okružuju.

S toga, dragi roditelji, stojimo vam na raspolaganju da vašoj i našoj djeci pomognemo da kroz praktično i teorijsko znanje o vjeri postanu bolji ljudi, kvalitetni članovi društva i naše uzdanice za bolje sutra.

DOBRO NAM DOŠLI U MEKTEB!

Rate this item
(0 votes)
Last modified on ponedjeljak, 02 Septembar 2019 22:51
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H