Septembar 17, 2019

Džemati Medžlisa IZ Bihać na poseban način obilježili početak Nove 1441. hidžretske godine

U svim džematima Medžlisa IZ Bihać nova hidžretska godina se obilježava prigodnim programima, podjelom novogodišnjih paketića najmlađima, kao što se priredi također i vatromet u nekoliko džemata. Tako je bilo i ove godine.

U džematu Muslići Kamenica upriličen je prigodan program gdje su učešće uzele članice hora džemata, a prigodno obraćanje je imala prof. Ifeta Veladžića, nastavnica vjeronauke. Potom je uslijedilo darivanje najmlađih i tradicionalni vatromet. Tako je bilo i u Bakšaišu, Brekovici, Malom Lugu, te Jezeru, Velikom Lugu, Pritoci, Ribiću, Čavkićima, Čekrlijama i drugim džematima.

Posebnu radost su osjećali najmlađi, jer su dobili svoje paketiće i uživali gledajući vatromet i dijeleći sa svojim vršnjacima sreću nove hidžretske godine. Zadovoljni su bili i roditelji koji se odazovu na svaku aktivnost Islamske zajednice sa djecom i iskažu svoju zahvalnost svima koji na razne načine imaju za cilj da usreće njihovu djecu.

Ovo je bila prilika da se djeca i roditelji obavijeste o početku nove mektebske godine koja počinje u subotu, 7.9.2019. godine u svim džematima našeg medžlisa, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H