Avgust 12, 2020

Obilježen Dan šehida 2019.

U Bihaću je u organizaciji Medžlisa IZ Bihać upriličeno obilježavanje Dana šehida koji se u skladu sa godišnjim kalendarom Islamske zajednice obilježava drugi dan ramazanskog bajrama.

Veliki broj građana svake godine svojim dolaskom ukazuju na važnost obilježavanja ovog dana, kao i program koji se svake godine upriliči ovim povodom. Također, pored brojnih građana prisustvovao je i premijer USK-a, predsjedavajući skupštine USK-a, gradonačelnik Grada B

Na samom početku se prisutnima obratio Mensur-ef. Ćehić koji je poselamio prisutne i predstavio plan obilježavanja Dana šehida. Potom su imami proučili suru Jasin, kratke sure i dovu, a potom se obratio Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. On je govorio o veličini šehidske žrtve i važnosti da je shvatimo u današnjem kontekstu. Jer, u protivnom, poruka koju nam šehidi svojom žrtvom šalju će biti potpuno neshvaćena i devalvirana.

Nakon toga su razne delegacije institucija, udruženja i političkih organizacija položile cvijeće na centralno spomen obilježje i tako okončali obilježavanje ovog posebnog dana kod Bošnjačka.

Također, u skladu sa protokolom Islamske zajednice u svim našim džematima je upriličeno učenje Jasina i posjeta šehidskim mezarjima, kao znak pažnje i u svrhu pamćenja i odavanja priznanja šehidima, koji su sebe dali za slobodu naše domovine i našeg naroda.

Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H