Avgust 12, 2020

Održan spektakularan bajramski koncert na gradskom trgu u Bihaću

Prvi dan ramazanskog bajrama, u utorak, 04.06.2019. održan je spektakularni bajramski koncert ilahija na kojem su učestvovali hor "Hamza" iz Sarajeva, Mirsad Šehić i Emana Imširović.

U prisustvu Muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića, na samom početku prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić i gradonačelnik Grada Bihaća g. Šuhret Fazlić koji su iskazači veliko zadovoljstvo što je ovaj koncert izazvao veliko interesovanje i što je obogatio bajramske dane i izazvao dodatne bajramske radosti najviše kod naših najmlađih.

Ilahije su izvodili Emana Imširović i Mirsad Šehić, a potom jednosatnim programom preko hiljadu i pet stotina prisutnih građana Bihaća svojim ilahijama su oduševili članovi hora "Hamza" iz Sarajeva.
Publika je uživala u njihovim izvedbama, te se uključivala cijelo vrijeme u izvedbe. Kulminacija i prava euforija je nastala kada su krenuli izvoditi ilahiju "Ramazan" i kada su sva djeca koja su željela, a bilo ih je preko stotinu, na bini zajedno sa izvođačima učili ovu veoma popularnu i dobro znanu lijepu ilahiju.
U toku izvođenja ove ilahije upriličen je bogat vatromet koji je izazvao dodatnu erupciju oduševljenja.
Po okončanju koncerta publika je ostala više od pola sata nepomično na svojim mjestima razmjenjući utiske i dijeleći lijepe emocije sa onima koje poznaju i sa kojima su bili u blizini.
Organizator ovog koncerta su Medžlis IZ Bihać, Asocijacija žena Medžlisa IZ Bihać "Iskre", Grad Bihać, Turistička zajednica Grada Bihaća i Kulturni Centar Bihać.
Zajednički komentar na ovaj događaj je bio: Dugo će se pamtiti i prepričavati atmosfera sa ovog bajrama. Neka ovakvi događaji postanu tradicija u našem gradu kako bi bajramske radosti uvijek bile posebne!
Napomena: Sve fotografije sa ovog koncerta možete pogledati na sljedećem linku:
Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H