Avgust 05, 2020

Upriličen malonogometni mektebski turnir Medžlisa IZ Bihać

U organizaciji Mreže mladih Medžlisa IZ Bihać u subotu, 27.04.2019. je održan malonogometni mektebski turnir za polaznike mekteba sa cijelog prostora Medžlisa. Na terenima sportsko-rekreativnog centra Stens snage je odmjerilo 16 ekipa starijeg uzrasta i 8 ekipa mlađeg uzrasta.

Mensur-ef. Ćehić, glavni imam Medžlisa IZ Bihać je na samom početku izrazio svoje zadovoljstvo što je Medžlis IZ Bihać i ove godine imao šarolike aktivnosti za polaznike mekteba. Djecu je podsjetio da je život jedne prava utakmica uspona i padova, dobre igre, lijepih trenutaka, ali i svega onoga što nama nekada nije po volji. Na nama je da igramo korektno, pošteno i da naše usmjerenje bude da osvojimo nagradu; na ovom svijetu pehar, a na budućem svijetu Božije zadovoljstvo i džennet.

Aldin-ef. Adilović, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Bihać ističe zadovoljstvo organizacijom, odzivom, ali i samim tokom trajanja turnira.

„Danas je na ovom turniru učestvovalo 16 ekipa starijeg uzrasta polaznika mekteba i 8 ekipa mlađeg uzrasta. Mislim da je i ova aktivnost potsjetnik da moramo svi obratiti pažnju da djeci moramo pružiti široku lepezu aktivnosti u sklopu mektebske nastave kako bi djeca sa velikim zadovoljstvom dolazila u mekteb i učila o vrijednostima svoje vjere.“ – istakao je efendija Adilović.

Adis-ef. Skalić, koordinator Mreže mladih Muftijstva bihaćkog je naglasio da Islamska zajednica posebno vodi računa o tome da djeci pored onog primarnog vjerskog odgoja pruži priliku da putuju, da se druže na izletima i ekskurzijama i evo kao što je to i ovom prilikom, da se takmiče i u sportskim disciplinama.

Emsad-ef. Sadiković je istakao da je cijeli turnir prošao bez i jednog najmanjeg incidenta, psovke, nesuglasice... „Naravno, nismo mogli svima priuštiti sreću, s obzirom da to određuju rezultati sa terena, ali smo sigurni da su svi otišli sa lijepim utiscima i upitima prema svojim mualimima o narednom sličnom sadržaju.“ – rezimirao je efendija Sadiković.

U mlađem uzrastu titulu najboljeg je ponijela ekipa džemata Mali Lug, drugo mjesto je pripalo džematu Ribić – Orljani, dok je treće mjesto pripalo džematu Brekovica.

A što se tiče starijeg uzrasta, prvo mjesto su osvojili polaznici mekteba džemata Srbljani, drugo mjesto je pripalo džematu Čavkići, dok je treće mjesto pripalo džematu Pokoj.

Iako su vremenske prilike prije i poslije održavanja turnira bile nepovoljne, vrijeme za odigravanje turnira je bilo više nego povoljno, što smo svakako pripisali iskrenim dovama naše djece i njihovim željama da provedu jedan lijep dan u sportskim aktivnostima.

Sve fotografije možete pogledati u fotografijama na našoj Facebook stranici ili samo kliknite OVDJE

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorak, 30 April 2019 00:12
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H