Avgust 05, 2020

Gradonačelnik Fazlić u posjeti Medžlisu IZ Bihać

Grad Bihać i u ovoj godini nastaviti će sa podrškom Medžlisu Islamske zajednice Bihać koji realizira kapitalni projekat izgradnje nove upravne zgrade u neposrednoj blizini gradske džamije.

Istaknuto je ovo tokom današnjeg zajedničkog obilaska bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića, Samira Bećirspahića, predsjednika Medžlisa IZ Bihać i Mensura ef. Ćehića, glavnog imama.

„Prošle godine krenuli smo sa građevinskim radovima i do kraja 2018. godine pokrili smo objekat i stavili stolariju. Nastavljamo uskoro sa unutrašnjim radovima i do sada smo za izgradnju zgrade izdvojio oko 270.000 KM i skoro isti iznos je potreban da se objekat završi i stavi u funkciju. Naravno svaka podrška vlasti izgradnji ove zgrade za nas je od velike pomoći i nadamo se da ćemo početkom slijedeće godine svečano otvoriti zgradu sa multifunkcionalnim sadržajem prilagođenim našim vjernicima i građanima Bihaća”- kazao je Bećirspahić.

Istaknuvši da je saradnja Grada Bihaća i Medžlisa IZ Bihać prožeta međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem, gradonačelnik Fazlić istakao je da će Grad Bihać podržati nastavak izgradnje zgrade Medžlisa IZ Bihać kao reprezentativnog objekta za sve vjernike i građane Bihaća.

„Opredjeljenje mene kao gradonačelnika i Gradskog vijeća je da u narednom periodu podrška prema našoj Islamskoj zajednici bude veća i ne sumnjam da će tako i biti i da ćemo zajednički realizirati projekte od značaja za vjernike islamske vjeroispovijesti i sve građane Bihaća”- naglasio je gradonačelnik Fazlić.

Izvor: GRAD BIHAĆ
Rate this item
(0 votes)
Last modified on petak, 19 April 2019 23:22
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H