Januar 19, 2020

Ahsen Čavak iz Bihaća prvo mjesto na predramazanskom takmičenju učača Kur'ana u Sarajevu

Svečanim programom kojem je prisustvovao direktor Uprave za vjerske poslove Ismail ef. Smajlović i ambasador Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah završeno je treće predramazansko takmičenje učenju Kur'ana napamet.

Takmičenje u učenju napamet Amme džuza i tri džuza održano je u centru Kralj Fahd u Sarajevu, a takmičari su bili učenici mekteba s područja cijele BiH.

Pobjednici u kategoriji Amme džuza su: 1. mjesto - Ahsen Čavak iz Bihaća, a 2. mjesto su podijelili Abdulkerim Gičević i Hamza Kasumović.

U kategoriji tri džuza pobjednik je bio Muhamed Gičević, predstavnik Zeničkog muftijstva, drugo mjesto osvojio je Abdulah Kurgaš iz Škole Kur'ana u Fahdovoj džamiji, a treće mjesto osvojio je Ahmed Grizić, predstavnik Travničkog muftijstva.

Prema riječima Zijada Suljića iz Uprave za vjerske poslove konkurencija je bila velika i razlika između prvih mjesta je bila manja od pola boda.

Posebno čestitamo našem Ahsenu Čavaku, njegovom muallimu i ujedno i ocu Amir-ef. Čavaku, te Medžlisu IZ Bihać na izvanrednom rezultatu koji je postignut u ovom segmentu.

ahsen pobjednik rijaset mart2019 2

Rate this item
(0 votes)
Last modified on srijeda, 03 April 2019 12:24
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H