Septembar 17, 2019

U posjeti Medžlisu IZ Bihać boravio hafiz dr. Mevludin Dizdarević

U posjeti Medžlisu IZ Bihać je boravio hafiz dr. Mevludin-ef. Dizdarević, imam Ensar džamije u Zenici i glavni i odgovorni urednik časopisa "Muallim". Domaćin je bio glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić i imami Medžlisa IZ Bihać. Glavni imam je prisutnim imamima predstavio rad, djelovanje i naučni angažman hafiza Dizdarevića, te mu zaželio toplu dobrodošlicu.

Tom prilikom je hafiz Dizdarević govorio o svojoj knjizi "Islam i Zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića", koja je izazvala brojna interesovanja i sakupila veliki broj pozitivnih kritika, ali i negativnih diskusija onih koji o Mustafi Busuladžiću govore nekim drugim jezikom, a ne jezikom nauke i činjenica. Istakao je važnost da pričamo i govorimo o našim velikanima, te da naučno valoriziramo njihov angažman i doprinos naučnom, društvenom, nacionalnom i vjerskom napretku Bošnjaka. Hafiz Dizdarević je posebno istakao važnost da se savremeni intelektualci, imami i profesori islamskih nauka bave pitanjima koja su aktuelna i koja se mogu očekivati u skoroj budućnosti, te da našem narodu predstave jasnu sliku onoga što se dešava i što bi mogli očekivati u bližem vremenskom periodu.

Nakon kraćeg izlaganja uslijedila je veoma interesantna diskusija na brojne teme koje je inicirao hafiz Dizdarević, a koje su pobudile interesovanje prisutnih imama.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on ponedjeljak, 18 Mart 2019 02:08
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H