Septembar 17, 2019

Održana redovna skupština Medžlisa IZ Bihać

Redovna izvještajno-informativna skupština Medžlisa IZ Bihać je održana u srijedu, 06.marta 2019. sa početkomu 18:30 u prostorijama Bihaćkog muftijstva.

Učenjem odlomka iz Kur'ana Časnog kojeg je proučio Adis-ef. Skalić na prijedlog predsjednika Medžlisa IZ Bihać prof. Samira Bećirspahića izabrano je radno rukovodstvo Skupštine. Za predsjedavajućeg skupštine je izabran g. Nermin Jašarević, a za njegovog zamjenika Nazif-ef. Horozović.

Na sjednici su prezentirana tri izvještaja; izvještaj vjersko-prosvjetne službe Medžlisa kojom rukovodi i o njoj brine glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić, izvještaj rada Izvršnog odbora i predsjednika Medžlisa IZ Bihać koju je prezentirao predsjednik Medžlisa prof. Samir Bećirspahić i izvještaj računovodstvenog ureda u vezi finansijskoj poslovanja Medžlisa za 2018. godinu.

Prvi se prisutnima obratio glavni imam. On je koncipirao svoj izvještaj u sedam segmenata rada i istakao svoje zadovoljstvo postignutim u protekloj godini, te najavio nastavak brojnih aktivnosti planiranih za tekuću 2019. godinu. Članovi skupštine koji su se uključili u diskusiju su čestitali glavnom imamu i njegovim saradnicima, te iskazali svoju nesebičnu podršku aktivnostima Medžlisa IZ Bihać u narednom periodu.

Predsjednik Medžlisa IZ Bihać je prezentirao izvještaj rada Izvršnog odbora i njega kao predsjednika, te naglasio nekoliko važnih infrastrukturnih projekata koji se privode kraju kao što je administratirvno-poslovna zgrada Medžlisa IZ Bihać koja se nalazi uz Gradsku džamiju i druge važne projekte. Brojne su diskusije prijedloga i sugestija, kao i pohvala rada predsjednika i izvršnog odbora u proteklom mandatu koji su ostvarili izvanredan napredak u poslovanju Medžlisa. Dobar dio diskusije u sklopu ove tačke je usmjeren na diskusiju o članarini unutar Islamske zajednice gdje su članovi Skupštine iznosili svoja iskustva, tražili odgovore na pojedine nedoumice, kao što su predstavili prijedloge i ideje za poboljšanje ovog segmenta.

Na kraju je finansijski izvještaj Medžlisa IZ Bihać za 2018. godinu predstavio predstavnik računovodstvenog ureda "Revita" iza Cazina g. Asim Bećigarić, a koji brinu o ispravnosti finansijskog poslovanja Medžlisa IZ Bihać. Finansijski izvještaj je u detalje predstavljen članovima skupštine, kao što je konstatovano da je Medžlis IZ Bihać u 2018. godini poslovao pozitivno i da su se prihodi u nekim segmentima povećali.

Nakon ovih tačaka prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Bihać zahvalivši se članovima skupštine na korektnoj atmosferi i kvalitetnim prijedlozima za poboljšanje rada Medžlisa IZ BIhać. Naglasio je da je transparentnost rada svih službi unutar Medžlisa imperativ, te da svi članovi skupštine imaju pravo uvida u sve ono što se radi u Medžlisu IZ Bihać, te ukoliko budu zainteresirani da to pravo u svako doba mogu iskoristiti.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on ponedjeljak, 18 Mart 2019 01:40
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H