Septembar 24, 2020

Zahvalnice Grada Bihaća dvojici bihaćkih imama

U sklopu obilježavanja Dana Grada Bihaća uručene su i zahvalnice Grada Bihaća dvojici bihaćkih imama; Amir-ef. Hodžiću, imamu u džematu Spahići i Eldin-ef. Bajriću imamu u džematu Srbljani za "istaknuti lični doprinos u očuvanju civilizacijskih vrijednosti, razvoju i afirmaciji lokalne zajednice, a posebno na unapređenju života i ostvarenju interesa i potreba građana Mjesne zajednice Srbljani".

Ova dvojica imama aktivno rade u svojim džematima koji pripadaju istoj mjesnoj zajednici Srbljani na socijalnim projektima, vode brigu o raznim kategorijama žitelja ove mjesne zajednice i daju svoj nemjerljiv doprinos u unapređenju kvalitete života u ovoj mjesnoj zajednici.

Amir-ef. Hodžić je rođen u Bihaću. Završio je medresu "Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu. Od završetka medrese do danas radi kao imam u džematu Spahići. Oženjen je Aida hanumom i imaju jednu kćerku.

Eldin ef. Bajrić je rođen u Bihaću. Završio je medresu "Džemaludin-ef. Čaušević" u Cazinu. Od 2005. godine radi kao imam u džematima Medžlisa IZ Bihać, a od 2015. radi kao imam u džematu Srbljani. Oženjen je Amra hanumom i otac troje djece.

S obzirom da je Amir-ef. Hodžić bio opravdano odsutan, njegovu nagradu je preuzeo Eldin-ef. Bajrić

Rate this item
(0 votes)
Last modified on ponedjeljak, 18 Mart 2019 00:30
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H