Mart 22, 2019

Saopštenje Medžlisa IZ Bihać: Obavijest o visini članarine za 2019. godinu

Poštovane džematlije i članovi Islamske zajednice,

Medžlis Islamske zajednice Bihać je 2015 godine usvojio Pravilnik o organizaciji i radu medžlisa Islamske zajednice Bihać, donio odluku o razvrstavanju džemata u tri kategorije, kao i visinu članarine za pojedinu kategoriju, te uveo centralizovani način rada s ciljem da na području Medžlisa IZ Bihać za sve njene članove bude jedinstvena članarina.

Kako bi se u narednom periodu mogla uvesti jedinstvena članarina na području Medžlisa IZ Bihać, poboljšati rad medžlisa i džemata, Izvršni odbor je na svojoj redovnoj sjednici održanoj 28.12.2018 godine donio Odluku o visini članarine za 2019 godinu koja podrazumijeva da članarina za I kategoriju bude 60,00 KM godišnje ili 5,00 KM mjesečno, a za II i III i kategoriju 70,00 KM godišnje ili 5,83 KM mjesečno.

U cijenu članarine svi redovni članovi ostvaruju 20% popusta na kompletne pogrebne usluge Medžlisa IZ Bihać, pod uslovom da je član u Islamskoj zajednici minimalno jednu godinu.

Da bi se pravo na popust ostvarilo mora se dženaza kao i ostale vjerske aktivnosti prijaviti u Medžlisu IZ Bihać putem prijavnog obrasca.

Napominjemo da se članarina može uplatiti kod džematskog blagajnika, na blagajni Medžlisa, u svim poslovnicama BH pošte na području Bihaća putem jedinstvene uplatnice, automatski putem trajnog naloga, a toku su dogovori sa PIO/MIO kako bi se omogućilo penzionerima uplata članarine mjesečno. Za sve redovne članove će se u nerednom periodu izraditi elektronske članske kartice s kojima će moći ostvariti dodatne pogodnosti.

Također vas napominjemo da su svi džemati u Medžlisu IZ Bihać u obavezi aktivnosti na prikupljanju članarine uskladiti sa „Pravilnikom o članstvu Medžlisa IZ-e Bihać“ i Odlukom o visini članarine za 2019 godinu.

Posebno Vam skrećemo pažnju da ženidbom člana jedne porodice i zasnivanjem nove porodice unutar postojećeg ili novog domaćinstva obavezno je formiranje i novog člana tj. porodičnog članstva nove porodice. Isto se vrši novim upisom novoformirane porodice kao novog člana MIZ-e Bihać od strane džemata na čijoj teritoriji je porodica nastanjena.

Press služba Medžlisa IZ Bihać

(0 votes)