Maj 24, 2019

Počinje mektebska godina 2018/2019.

U skladu sa godišnjim kalendarom Rijaseta Islamske zajednice mektebska nastava počinje u subotu, 08. septembra 2018 godine. Upis za sve polaznike mekteba će se upriličiti u svim džamijama/mektebima Medžlisa IZ Bihać sa početkom u 10 sati.

Značaj pohađanja mekteba je zaista veliki. Kroz mektebsku nastavu polaznici stiču osnovna teorijska i praktična znanja o svojoj vjeri, uče se arapskom pismu i učenju Kur'ana Časnog, uče se raznim ponašanjima koji su od vitalnog značaja za njihov budući odnos naspram Gospodara, roditelja, prijatelja, komšija i svih ostalih Božijih stvorenja. Polaznici mekteba uz pomoć svojih učitelja (muallima) učestvuju na raznim radionicama, takmičenjima, vannastavnim aktivnostima i drugim za uzrast polaznika zanimljivih sadržaja.

S toga, pozivamo sve roditelje da upišu svoju djecu u mekteb i na takav način priušte za svoje dijete dodatnu motivaciju u njihovom odgoju.

Koristimo priliku da čestitamo svim učenicima i nastavnicima početak nove školske godine, a polaznicima mekteba i mullimima početak nove mektebske godine.

Rate this item
(0 votes)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H