Maj 24, 2019

Održan veličanstveni bajramski koncert "Mirisom bajrama"

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Bihać, a uz podršku Vlade USK, Bihaćkog muftijstva i Grada Bihaća, u prepunoj sali Kulturnog centra Bihać treći dan ramazanskog bajrama je održan bajramski koncert pod nazivom “Mirisom bajrama”.

Održavanje ovog koncerta bilo je planirano na Gradskom trgu u Bihaću ali je isti zbog nestabilnog vremena i mogućnosti padavina premješten u dvoranu Kulturnog centra gdje su prisutni imali priliku da uživaju u bogatom programu i predivnim notama duhovne muzike.

Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić, čestitao bajram prisutnima, te poručio da je cilj ovog koncerta u stvari ponuditi još jedan dodatni sadržaj u kulturnom zbivanju grada Bihaća, a potom akcenat stavio na glavnu poruku svoga obraćanja: "Musliman može biti slab i može mnoge stvari sebi dopustiti. Međutim, ima nešto što čovjek musliman ne može nikada sebi priuštiti, a to je apatija i beznađe." - istakao je glavni imam Mensur-ef. Ćehić.

U koncertu su učestvovali: Hor imama Medžlisa IZ-e Bihać i hor Dergjah, te solisti Sinanudin Bajrić, Nijaz Kovačević, Ahmed Hašić, Emana Imširović, Damir Redžić, Samir Ahmić, te muzičari Husnija Malkoč i Safet Hodžić. Voditelj programa je bio Nazif ef. Horozović.

Prije samog koncerta Medžlis IZ-e Bihać je na Gradskom trgu u Bihaću građane počastio bajramskim kolačima i sladoledom.

Zahvaljujemo se Cenzura.ba na fotografijama

Rate this item
(1 Vote)
Super User

Medžlis Islamske zajednice Bihać

www.mizbihac.ba

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H