Decembar 14, 2018

Islamska zajednica u BiH

Sarajevo, 10. septembar 2018. (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović je povodom nastupanja nove 1440. hidžretske godine uputio čestitku muslimanima u BiH i dijaspori u kojoj se kaže:

U povodu glasanja protiv da se na dnevni red posljednje sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine sjednice stavi zaključivanje Osnovnog ugovora između Bosne i Hercegovine, član Predsjedništva g. Mladen Ivanić je iznio niz netačnih i neargumentovanih tvrdnji,

U okviru predramazanskog susreta Reisu-l-uleme sa mladima koje je od 20. do 22. aprila održano u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović uputio je mladima i prigodnu poruku.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je u ponedjeljak, 19.03.2018. priredio okrugli sto na temu „Religije i sekularnost u novim odnosima“ u Gazi Husrev-begovoj biblioteci.

Sarajevo, 13. februar 2018. (MINA) – S obzirom na porast broja izbjeglica koje ovih dana pristižu u Bosnu i Hercegovinu, sve češći su slučajevi da oni dolaze pred objekte IZ tražeći pomoć.

Gazi Husrev-begova biblioteka je biblioteka specijalnih zbirki neprocjenjive kulturne i materijalne vrijednosti.

Stranica 1 od 2
© 2017 Medžlis Islamske zajednice Bihać Sva prava zadržana. Designed By N&H